c

Etichete

religie (1)

sâmbătă, 20 februarie 2010

CORANUL






VIRTUȚIILE CORANULUI SFÂNT

A reflecta asupra versetelor lui Allah este o forma de adorare; este ceva care ne atrage aproape de Allah, PreaÎnaltul. Această reflecție nu este o nechibzuință şi o rătăcire, ci implică un studiu al Tafseer-ului clasic din versetele asupra cărora s-a meditat. Allah PreaInaltul, spune în Coran : "Oare nu cugeta ei la Coran? Dacă ar fi fost de la [altcineva], decât de la Allah, ar găsi în El multe nepotriviri." (4:82, Traducerea Sensurilor Coranului Cel Sfânt)


Cartea lui Allah este deosebită de oricare alta; este discursul atemporal, veșnic, etern, al Lui Allah, și nu un lucru creat.
Acesta este ghidul de studiu pentru viaţă, moarte, şi ceea ce urmează. Prin urmare, merită un studiu mult mai atent decât oricare alt discurs al unei persoane, oricare ar fi aceasta. Aceasta necesită revenirea la lecturarea relatărilor timpurii a celor care au asistat la revelaţia Sa şi au auzit explicaţia Acestuia de la un Trimis al Lui Allah călăuzit să redea şi să explice Cuvintele Lui umanităţii, Muhammad. Pentru că dacă omul ar încerca să reflecte asupra semnificațiilor versetelor fără a face acest studiu, atunci prin ignorarea unei aplicari corecte și gândul că musulmanii din jur l-ar putea face să înțeleagă în mod corect lucruri ce nu au fost trimise cu acest sens de Allah PreaInaltul, ar ajunge să meargă într-o direcție greșită, gândindu-se că îl venerează pe Allah. Deci, trebuie ca fiecare musulman care este sincer și tinde, speră să câștige mulțumirea Lui Allah prin recitarea, reflectarea asupra Cărții Lui , să se țină aproape (strâns) de explicațiile Profetului,( pacea și binecuvântarea Lui Allah fie asupra sa), și ale companionilor săi și ale celor imediat următori acestora și savanților timpurii ai Islamului.
Dragi frati si surori întru Islam, recitarea şi meditația asupra Cărții lui Allah şi acordarea unui timp regulat studiului ei şi punerea în aplicare aduce beneficii enorme în această viaţă şi viitoare. Haideţi, acum, să privim la doar cateva dintre ele pentru a ne atașa mai ferm de Cuvintele Maiestuoase ale Lui Allah Subhanahu. Fiecare beneficiu este suficient să ne încurajareze să ne ferim de lene și delăsare, sau de sclipiciul lucrurilor lumești și să ne dedicăm în întregime studiului Coranului Sacru.



VIRTUȚIILE CITIRII CORANULUI

Trimisul Lui Allah, (pacea și binecuvântarea Lui Allah fie asupra sa) a spus: „Asemănarea credinciosului care citește Coranul este ca cea a citronadei: gustul său este delicios și mireasmă plăcută. Și asemănarea credinciosului care nu citește Coranul este ca cea a unei curmale: gustul său este delicios, chiar dacă nu are mireasmă. Iar ipocritul care citește Coranul este ca busuiocul: mireasma este plăcută, chiar dacă are gust amar. Asemanarea ipocritului care nu citeste Coranul este ca cea a colocynth-ului; gustul este amar și nu are nici un miros.

(Relatat de către Bukhaari & Muslim)



Trimisul Lui Allah , (pacea și binecuvântarea Lui Allah fie asupra sa) a spus : "Nu va merge nici unul dintre voi la Masjid să învete sau să citească două versete din Cartea Lui Allah? Asta este pentru el mai bine decât două camile, și 3 versete sunt pentru el mai mult decât 3 camile și patru versete sunt mai bune decât 4 camile. Și numărul versetelor (totale) sunt mai bune decât același număr de cămile."

(Relatat de Muslim)




CITIREA ȘI CUGETAREA ASUPRA CORANULUI ESTE O DATORIE ISLAMICĂ

Profetul , ( pacea și binecuvântarea Lui Allah fie asupra sa), a rezumat religia sa prin această declarație: "Religia (Islamul) este naseehah (oferind sfaturi sincere)!" Aws bin Tameem a declarat: "Am întrebat," Pentru cine? "El a răspuns:" Pentru Allah, pentru Cartea Sa, pentru Trimisul Său, conducătorilor oamenilor și supușilor lor. "

(Relatat de Muslim)



Sinceritatea datorată Cărții Lui Allah include recitarea sa regulată, învăţarea regulilor de Tajweed (recitarea Coranului, în conformitate cu normele specificate) şi recitarea frumoasa, studiul Tafseerului clasic (sensurile Coranului) şi motivele revelării , afirmând că acesta este adevărul, Discursul perfect al Lui Allah şi nu parte a creaţiei, onorându-l și oferindu-i protecție (Coranului), respectând poruncile şi interdicţiile găsite în El , precum şi predarea Lui (învațarea altora) şi chemarea la El.





CORANUL VA FI O DOVADĂ PENTRU SAU ÎMPOTRIVA NOASTRĂ ÎN ZIUA JUDECĂȚII

Acest lucru ne-a fost transmis de catre Trimisul Lui Allah, (pacea și binecuvântarea Lui Allah fie asupra sa) care a spus: "Şi Coranul este o dovadă pentru sau împotriva voastră."

(Relatat de Muslim)



Deci, ce vom alege, vom alege Coranul ca dovadă pentru, sau împotriva noastră, în Ziua în care vom avea nevoie cu disperare, mai mult decât oricând, de fiecare faptă bună? Cuvântul etern al Creatorului nostru, ca o dovadă împotriva noastră! Cine ar putea fi salvat de la terorile acelei Zile, dacă Însăși Cuvântul Lui Allah va sta împotriva Lui? SubhanaAllah.
Să ne gândim cu atenţie la poziţia noastră față de Coranul Sacru. Îl neglijam, suntem în contradicţie cu el, nepăsători poruncilor sale şi interdicţiilor? Ne-am gândit bine la acest lucru ? Va fi de partea noastră în Ziua Judecăţii?



CORANUL VA MIJLOCI PENTRU NOI ÎN ZIUA JUDECĂȚII

Abu Umaamah relateaza că Profetul, (pacea și binecuvântarea Lui Allah fie asupra sa), a spus: "Citește Coranul, căci cu adevarat El va veni în Ziua Hotărâtă (Judecății) ca un mijlocitor pentru tovarăşii săi."

(Relatat de Muslim)




Postul și Coranul vor media pentru sclavul lor în Ziua Învierii. Postul va spune: „Oh, Stăpânul meu! Eu l-am oprit de la mâncare și de la dorințele sale, deci acceptă mijlocirea mea!” Și Coranul va spune: „Eu l-am oprit de la somn în timpul nopții, deci acceptă mijlocirea mea pentru el!” Profetul, (pacea și binecuvântarea Lui Allah fie asupra sa),a spus: „Și li se va permite lor sa mijlocească”.

(Relatat de Ahmad, Tabarani, Al Hakim)



CORANUL NE RIDICĂ STATUTUL ÎN ACEASTĂ VIAȚĂ

În Saheeh Muslim, care este una dintre cele două cărţi cu cele mai autentice relatari profetice, vom găsi o povestire minunată despre modul în care un om dintre oamenii Paradisului, 'Umar bin Al-Khattaab a înţeles acest principiu. Povestea este că o dată, câțiva oameni au venit să îl întrebe în timpul domniei sale ca și calif, în ceea ce privea conducerea Mekkăi. Oamenii au întrebat : "Pe cine folosești tu pentru a guverna Mekka?" El a zis: "Ibn Abzaa." Au întrebat: "Şi cine este Ibn Abzaa?" 'Umar a răspuns: "Un sclav eliberat dintre cei pe care i-am eliberat." Ei au remarcat : "Ai lăsat un sclav eliberat să comande Oamenilor din Vale (triburile nobile ale Quraysh)?" El a răspuns: "Într-adevăr el este un recitator din Cartea lui Allah şi cunoaste obligaţiile unui musulman. Ori voi nu ați auzit spusele Profetului, (pacea și binecuvântarea Lui Allah fie asupra sa) : "Adevărat Allah îi ridică pe unii prin această carte, iar pe alții îi coboară prin Ea?"







OAMENII CORANULUI SUNT DINTRE CEI MAI BUNI

Uthmaan a relatat că Profetul, (pacea și binecuvântarea Lui Allah fie asupra sa) , a spus:" Cei mai bun dintre voi sunt cei care învață Coranul şi îi învaţă și pe alţii. "

(Relatat de Bukhaari)





EXISTĂ ZECE RECOMPENSE PENTRU RECITAREA FIECĂREI LITERE DIN CORAN

După cum un hadis relatat de Tirmidhi dovedeşte: "Oricine citeşte o litera din Cartea lui Allah, el va avea o recompensă, şi aceasta recompensa va fi înmulţită cu zece. Nu spun că Elif, Laam, Miim (o combinaţie de litere frecvent menţionate în Coranul Sfânt) este o literă, ci spun că "Elif" este o literă, "Laam" este o literă şi "Miim" este o literă. " Deci, să sporim recitările noastre din Sfântul Coran pentru a obţine aceste merite.





RECITATORII CORANULUI VOR FI ÎN COMPANIA CELOR MAI NOBILI ȘI DEVOTAȚI ÎNGERI

Aa'ishah relatează că Profetul, (pacea și binecuvântarea Lui Allah fie asupra sa), a spus:" Într-adevăr, cel care recită Coranul frumos, fără probleme, şi cu precizie, va fi în compania îngerilor nobili şi ascultători. În ceea ce priveşte pe cel care recită cu dificultate, bâlbâială sau poticnire, versetele sale, atunci el va beneficia de doua ori de această recompensă. "

(Relatat de Al-Bukhaari & Muslim)







POZIȚIA ȘI RANGUL SUNT DETERMINATE DE TOTALUL (cantitatea) DE CORAN MEMORAT ÎN ACEASTĂ VIAȚĂ


Bin 'Abdullaah bin' Amr Al-'Aas l-a auzit pe Profet, (pacea și binecuvântarea Lui Allah fie asupra sa) , spunând : "I se va spune tovarășului de Coran:" Citește și înalță-te (pe treptele Paradisului) şi înfrumusetează-ți vocea aşa cum ai făcut-o când ai fost în viața lumească! Cu adevarat, poziţia ta în Paradis va fi la nivelul ultimului vers recitat ".

(Relatat de Abu Daauud & At-Tirmidhi)








CORANUL NE CONDUCE LA PARADIS

"Acest Coran călăuzește către ceea ce este mai drept și binevestește dreptcredinciosilor care plinesc fapte bune ca ei vor avea parte de mare rasplată, Iar celor care nu cred în Ziua de Apoi le-am pregatit Noi chin dureros".

(17:9, Traducerea Sensurilor Coranului Cel Sfânt).







Profetul , (pacea și binecuvântarea Lui Allah fie asupra sa) a spus: "Coranul este un mijlocitor - cel căruia i s-a acordat permisiunea de a interveni, şi în care se crede pe drept. Oricine îl va pune în faţa lui, acesta îl va conduce pe el la Paradis; oricine îl va pune în spatele lui, îl va conduce pe el la Foc . "

(Relatat de Tabaraani)






LINIȘTEA CE COBOARĂ PESTE NOI ODATĂ CU RECITAREA CORANULUI

De la Bara ibn Azib care a spus: „ A fost odată un om care avea un cal legat cu două frânghii (datorita puterii calului) și citea surat al-kahf. Atunci un nor a coborât asupra lor și a început să se răsucească și să se apropie. Calul a început să se agite. Când el (omul) s-a trezit a venit la Profet, (pacea și binecuvântarea Lui Allah fie asupra sa) și i-a spus (ce s-a intamplat), el a spus: „ Aceasta este liniștea ce coboară odată cu recitarea Coranului”.

(Relatat de Bukhaari & Muslim)








ORDINUL DE A CITI CORANUL ESTE DE A FACE ACEST LUCRU DE DRAGUL LUI ALLAH, NU DE A-L FOLOSI ÎN SCOPURI LUMEȘTI ȘI DE A MÂNCA DIN EL

Trimisul lui Allah, (pacea și binecuvântarea Lui Allah fie asupra sa) a spus:
„Cititi Coranul, puneți-l în practică, nu-l abandonați, nu-i dușmăniți pe alții prin el, și nu mâncați și nu câștigați bunăstare prin El”.

(Relatat de Ahmad, Tabaraani și alții)




De asemenea, el a mai spus: „ Citiți Coranul și prin aceasta căutați mulțumirea Lui Allah, Slăvit fie El, înainte de a veni un neam care pune aceasta în aplicare ca o săgeată. Ei îl citesc repede și nu recită încet (pentru a-l pune în aplicare)”.

(Relatat de Ahmad & Abu Dawud )






Trimisul Lui Allah, (pacea și binecuvântarea Lui Allah fie asupra sa), a spus: „ Generați Coranul cu vocile voastre, o voce cu adevărat frumoasă crește frumusețea Coranului.”

(Relatat de Al Hakim )





Și de asemenea El a spus:” Cu adevarat cel mai bun dintre oameni cu privire la voci este acela prin a cărui voce simți frică de Allah atunci când recită”.

(Relatat de Ad-Darimi și alții)







VIRTUȚIILE SURELOR


VIRTUTEA SUREI AL-FATIHA

Abu Said Ibn al-Mu'alla a spus: Trimisul lui Allah, (pacea și binecuvântarea Lui Allah fie asupra sa), mi-a spus: „Să nu vă învăț cea mai măreață Sură din Coran înainte de a merge la moschee?” Deci m-a luat de mână înainte de a pleca la moschee și eu am zis: ”O, Trimis al lui Allah, ai spus că o să mă înveți cea mai măreață Sură din Coran.” El a spus:” Al-Hamdu Lillaahi Rabbil Aalamiin ( Surat Al-Fatihah), sunt Șapte Versete recitate în mod repetat și Marele Coran care mi-a fost dat mie.”

(Relatat de Bukhaari)





VIRTUTEA SUREI AL-BAQARAH

Trimisul Lui Allah, ( pacea și binecuvântarea Lui Allah fie asupra sa) a spus: ”Nu faceți din casele voastre cimitire. Cu adevarat diavolul fuge dintr-o casa unde Al-Baqarah este citită.”

(Relatat de Muslim)





Și de asemenea a mai spus: „Citiți Surat Al-Baqarah pentru a beneficia cu adevărat de binecuvântare, abandonarea ei este o piedică, iar magicienii nu o pot auzi.”

(Relatat de Muslim)





Trimisul Lui Allah, ( pacea și binecuvântarea Lui Allah fie asupra sa) a spus: „Oricine citeşte ultimele două versuri de la Surat Al-Baqarah, într-o noapte, ( aceasta va fi) suficientă pentru el (în acea noapte).

(Relatat de Bukhaari &Muslim)






VIRTUTEA AYAT-ULUI AL-KURSI

Ubay ibn K'ab ne-a relatat că Trimisul Lui Allah, ( pacea și binecuvântarea Lui Allah fie asupra sa) a spus: "Oh, Abu AI-Mundhir, știi care verset din Cartea Lui Allah este cel mai măreț? El a spus: „Allah și Trimisul Său știu cel mai bine”. El a spus (din nou): "Oh, Abu AI-Mundhir, stii care verset din Cartea Lui Allah este cel mai măreț?”. El a spus: "Allahu Laaa Ilaha illa huwal-hayyul Qaiiuum (Al adică Ayat al-Kursi). El (Abu Al-Mundhir) a spus: "Deci, el a lovit pieptul meu şi a spus:" Oh, Abu Al-Mundhir, Allah va face ca știința (cunoașterea) să te mulțumească.

(Relatat de Muslim)






Abu Umaamah a relatat că Trimisul Lui Allah, pacea și binecuvântarea Lui Allah fie asupra sa, a spus: ”Oricine recită Aayatul Kursi după fiecare rugăciune obligatorie, nimic nu-i împiedică intrarea în Paradis, în afara morții.”

(Sahihul-Jaami' de Shaikh al-Albaanee p.1103-1104 )






VIRTUTEA SURELR AL-FATIHA ȘI AL-BAQARAH



De la Ibn Abbas care a spus: "În timp ce Îngerul Jibriil (Pacea fie asupra Sa) stătea cu Profetul, ( pacea și binecuvântarea Lui Allah fie asupra sa), el a auzit deschiderea unei porți de deasupra Sa. Deci a ridicat capul și a spus: „Aceasta este o poartă ...... care nu a mai fost niciodata deschisă înainte de această zi”. Deci un înger a coborat (prin acea poartă). Îngerul Jibriil, pacea asupra sa, a spus: „ Acesta este un înger care a coborat pe pământ, și care nu a mai coborat înainte de această zi. A salutat ăi a spus: „Primești vesti bune, Oh, Muhammad, cu două lumini care au ți-au fost date ție și care nu au mai fost date nici unui profet înaintea ta. Deschiderea Cărții (Al-Fatiha) și sfârșitul Surei Al-Baqarah. Niciodată nu citi o litera din nici una din ele (surele), cu excepția a ceea ce ți se dă.


(Relatat de Muslim)

Ceea ce înseamnă că ți se dă o recompensă (exp. recompensa recitării)-Preluat din Mukhtasar Sahih Muslim , editia Shaykh AI-Albani, pag.553, Hadis nr. 2094.





VIRTUTEA SUREI AL-KAHF
Trimisul Lui Allah, ( pacea și binecuvântarea Lui Allah fie asupra sa), a spus: "Oricine memorează zece versete de la începutul Surei Al-Kahf va fi protejat de Dajjal (apariția sa este un process major și unul din ultimele semne ale Ultimei Zile).

(Relatat de Muslim)







VIRTUTEA SUREI AL-FATH

Ibn Umar, pacea asupra lui, ne-a relatat: "Am venit la Mesagerul Lui Allah, ( pacea și binecuvântarea Lui Allah fie asupra sa) şi am salutat, dupa care el a spus:” În această noapte mi s-a revelat un capitol care este mai iubit pentru mine decat unul asupra căruia soarele a răsărit. Și el a recitat:” Într-adevar Ți-am dat ție, (Oh, Muhammad), o victorie manifestată, ( cum este Sura 48) care conține semne ale iertării și victoriei. ”

(Relatat de Bukhaari)





VIRTUTEA SUREI TABARAK

Trimisul Lui Allah, ( pacea și binecuvântarea Lui Allah fie asupra sa), a spus:” Într-adevăr, o Sură din Coran (care conține) 30 de versete mijloceşte pentru posesorul său, până când el este iertat și (sura ) este : „Slăvit fie El în ale Cărui mâini este dominarea (Ex. Sura 67).

(Relatat de Abu Dawud,Tirmidhi și alții. Hadisul este Sahih)







VIRTUTEA SUREI AL-KAFIROON

Trimisul Lui Allah, (pacea și binecuvântarea Lui Allah fie asupra sa), a spus: "Spune! Oh, voi, necredinciosilor ,(Surat Al Kefiruun), este egală cu un sfert din Coran." (Sura 109)


(Relatat de At-Tabarani de la Abdullah Ibn Umat Al Khattab. Hadisul este Sahih).






De asemenea el a mai spus: „Citește! ”Spune, O, voi, necredincioșilor!” (Surat Al Kefiruun), în patul tău (înainte de culcare), cu adevărat este o imunitate de la Shirk (Asociere).

(Relatat de Al-Bayhaqi în ‘Shu'ab Al-Iman’ de la Anas ibn Malik . Hadisul este Sahih).








VIRTUTEA SUREI AL-IKHLAAS

Abu Said Al-Kuhdri ne-a relatat că Trimisul Lui Allah, (pacea și binecuvântarea Lui Allah fie asupra sa), a spus cu referire la (această) Sură: „Spune! El este Unic!”
„Pe Cel în a Cărui mână se află sufletul meu, aceasta este egala cu o treime din Coran”.


(Relatat de Bukhaari)





Și de la Abu Hurairah, pacea asupra sa, care ne-a relatat că Trimisul Lui Allah, (pacea și binecuvântarea Lui Allah fie asupra sa), a spus: ” (Sura) „Spune! El este Allah Unicul!, echivalează cu o treime din Coran”.

(Relatat de Muslim)




Mu'aadh bin Anas (radi Allahu anhu) a relatat că Trimisul Lui Allah, (pacea și binecuvântarea Lui Allah fie asupra sa), a spus: "Oricine recită (Qul huwallaahu Ahad) de zece ori, Allah va construi pentru el o casă în Paradis."





VIRTUTEA MU'AUIDH-DHATAN

`Uqbah ibn` Amir ne-a relatat că Trimisul Lui Allah, (pacea și binecuvântarea Lui Allah fie asupra sa) a spus: "Tu nu ai vazut versetele care mi-au fost revelate azi-noapte, versete care nu au mai fost vazute de nimeni înainte. (Ele sunt): „ Spune, eu caut adapost la Stăpânul revărsatului zorilor (surat 113) și „Spune, eu caut adapost la Domnul oamenilor. (Sura 114)".

(Relatat de Muslim)





De asemenea de la `Uqbah ibn` Amir (care a spus): „În timp ce Trimisul Lui Allah, (pacea și binecuvântarea Lui Allah fie asupra sa) și eu mergeam de la Al-Juhfah către AI-Abwa', am fost acoperiți de vânturi și întuneric beznă (aspru). Deci Trimisul Lui Allah, (pacea și binecuvântarea Lui Allah fie asupra sa), a început să caute adapost cu „Spune, Caut refugiu la Stăpânul revărsatului zorilor (surat 113) și „Spune, caut adăpost la Domnul oamenilor” (surat 114) și a mai spus: „Oh, ‘Uqbah, caută refugiu la Ei, căci nici o persoană care caută refugiu nu a cautat refugiu în altă parte decât la Ei.”

(Relatat de Abu Dawud)

Surele 113 ( Surat Al-Feleq – Sura Revărsatului zorilor) și 114 ( Surat An-Naas – Sura Oamenilor). Mu`awidh-Dhatan înseamnă cele doua capitole invocate pentru a căuta refugiu.






VIRTUTEA PLĂCERII DE A ASCULTA CORANUL DE LA ALȚII

De la `Abdullah ibn Mas'ud care a relatat: " Profetul, (pacea și binecuvântarea Lui Allah fie asupra sa) mi-a spus: "Recită Coranul asupra mea." Așa ca eu am spus: “ (Cum pot să) recit Coranul deasupra Ta cand el ți-a fost revelat Ție?”. El a spus: “Îmi place să aud de la alţii în afară de mine”. Aşa că am recitat Surat An-Nisa (adică Surah nr. 4) asupra lui, până când am ajuns la versetul următor: “ Și cum le va fi cand vom aduce din fiecare comunitate un martor și te vom aduce pe tine, (Oh, Muhammad) martor împotriva acestora?”. Și atunci el a spus: “ Este de ajuns pentru moment”. Și m-am întors către el (doar ca să văd) ochii lui plini de lacrimi.

(Relatat de Bukhaari și Muslim)






De la Ibn Malik Anas, (care a relatat) că Trimisul Lui Allah, (pacea și binecuvântarea Lui Allah fie asupra sa) i-a zis lui Ubay Ibn K'ab: „Cu adevărat Allah mi-a poruncit să citesc asupra ta”. El (Ubay) a spus: " Allah a rostit numele meu pentru tine ? " El a spus : " Allah te-a numit pentru mine ". El (Anas) a zis: "Și Ubay a început să plângă."

(Relatat de Muslim)






ALTE VIRTUȚII


"Nu există invidie acceptată decât în două cazuri: pentru o persoană căreia Allah i-a dat Coranul și îl recitî noaptea și ziua. Și pentru o persoană căreia Allah i-a dat bogăție și din care dăruiește zi și noapte."


(Relatat de Bukhari și Muslim)



"Cel care este talentat la recitat Coranul este deschis, onorabil și pios. Și cel care se bâlbâie când citește Coranul și a cărui recitare este dificilă pentru el, va primi două recompense."

(Relatat de Bukhaari)



"Într-adevăr, cel care nu are nimic din Coran în inima sa, este ca o casă (care a fost) distrusă. "

(Relatat de Tirmidhi)



Tameem ad-Daaree (radi Allahu anhu) a raportat că Mesagerul lui Allah, pacea și binecuvântarea Lui Allah fie asupra sa, a spus: "Oricine recită (în rugăciune) 100 de versete într-o noapte, va fi scris pentru el ca o supunere devotata față de Allah în acea noapte.”





PUTEREA DE VINDECARE A CORANULUI



”O, oameni! V-a venit vouă îndemn de la Domnul vostru și tămăduire pentru ceea ce este în piepturi, călăuzire și îndurare pentru dreptcredincioși!
Spune: De harul Lui Allah și de îndurarea Sa să se bucure, căci ele sunt mai bune decât toate cele care se strâng!


(10:57,58, Traducerea Sensurilor Sfântului Coran)




“Allah v-a trimis vouă boala și tratament, și pentru fiecare boală este un tratament. Deci luați tratament, dar nu folosiți voi nimic nepermis ca și tratament.”

(Relatat de Abu-Dawud)





În timpul bolii Profetului fatale, el a folosit pentru a recita Mu'auwidhat (Surat An-Nas şi Surat Al-Falaq) şi apoi răspândea suflarea lui peste trupul său. Când boala sa s-a agravat, am folosit pentru a recita aceste două Sure și am răspândit respiraţia mea peste el şi i-am frecat trupul cu mâna lui proprie pentru binecuvântările sale. "(Ma'mar l-a întrebat pe Az-Zuhri: Cum obișnuia Profetul, pacea și binecuvântarea Lui Allah fie asupra sa, a sufla ? Az-Zuhri a spus: El obișnuia să sufle în mâinile sale şi apoi le trecea peste fața lui.)


Relatat de Aisha (radiAllahu anha)






Profetul, pacea și binecuvântarea Lui Allah fie asupra sa, mi-a poruncit mie și altora să facem Ruqiia ( dacă exista pericolul) să fim blestemați.

Relatat de Aisha (radiAllahu anha)





Relatat de Ibn 'Abbas:
Câțiva companioni ai Profetului, pacea și binecuvântarea Lui Allah fie asupra sa, au trecut pe lângă niște oameni ce stăteau aproape de apă, , când unul dintre ei a fost mușcat de un scorpion. Un om dintre cei ce stăteau lângă apă, a venit și le-a spus companionilor Profetului, pacea și binecuvântarea Lui Allah fie asupra sa, : „Este printre voi vreunul ce poate să vină să facă Ruqiia pentru un om ce a fost mușcat de scorpion aproape de apă?” Deci unul dintre companioni s-a dus și a recitat Surat Al Fatiha în schimbul unei oi. Rănitul a fost vindecat și omul (cel ce a făcut Ruqiia) a adus oaia la companioni, cărora le-a displăcut acest lucru zicând: ”Tu ai luat plată pentru recitarea din Cartea Lui Allah.” Când au sosit la Medina, ei au spus: ” O, Trimis al Lui Allah! Acesta a luat plată recitând din Cartea Lui Allah.” Și Profetul, pacea și binecuvântarea Lui Allah fie asupra sa , a răspuns : ”Tu erai cel mai îndreptățit să ceri plată pentru a face Ruqiia cu Cartea Lui Allah.”







Relatat de Abu Said Al-Khudri: Câțiva dintre companionii Profetului, pacea și binecuvântarea Lui Allah fie asupra sa, au trecut pe lângă un trib dintre triburile de arabi, și acel trib nu i-a primit. Când erau în așteptare, șeful tribului a fost mușcat de un șarpe (sau poate scorpion). Ei au spus (către companionii Profetului, pacea și binecuvântarea Lui Allah fie asupra sa): ” Aveți vreun medicament sau este cineva printre voi care poate trata cu Ruqiia?” Companionii Profetului, pacea și binecuvântarea Lui Allah fie asupra sa, au răspuns: ” Voi ați refuzat să ne primiți, deci îl vom trata pe șeful vostru numai în schimbul unei plăți.” Și au căzut de acord să li se de-a în schimb o turmă de oi. Unul din companioni a început a recita Surat Al Fatiha adunându-și saliva și scuipând ( peste mușcătura șarpelui).Bolnavul a fost vindecat și oamenii tribului au adus turma de oi să le-o ofere drept răsplată. Dar companionii au spus : ”Nu vom accepta până nu îl întrebăm pe Trimis, pacea și binecuvântarea Lui Allah fie asupra sa, dacă este permis.” Când l-au întrebat , el a zâmbit și a spus : ”De unde ați știut că Surat Al Fatiha este o Ruqiia? Luați-o (turma) și păstrați-mi și mie o parte.”








IMPORTANȚA SINCERITĂȚII

Ca să putem avea parte de toate aceste beneficii venite odată cu studiul, recitarea sau memorarea din Sfântul Coran, noi trebuie să fim foarte sinceri în împlinirea acestui act de adorare și să nu îl facem în mod mecanic doar pentru a spera la un cîștig. Și acum, că am aflat o parte dintre aceste beneficii să ne grabim să descoperim toate beneficiile ce le putem avea prin acest act de adorare, prin acest sincer atașament față de Cuvântul Lui Allah studiind Coranul și Sunna Profetului, pacea și binecuvântarea Lui Allah fie asupra sa, pentru a ne găsi pacea, sănătatea sufletului , trupului și a minții, inshaAllah.

Aa'ishah relateaza că Profetul, pacea și binecuvântarea Lui Allah fie asupra sa, a spus: ”Într-adevăr, cel care recita Coranul frumos, fără probleme, şi cu precizie, va fi în compania îngerilor nobili şi ascultători. În ceea ce priveşte pe cel care recită cu dificultate, bâlbâială sau poticnire, versetele sale, atunci el va beneficia de doua ori de această recompensă. "
( Relatat de Bukhaari & Muslim)


Deci, dragi frati și surori întru Islam, să nu lăsăm Shaytaan-ul sa ne aducă scuze false, cum ar fi "Eu nu sunt un arab." sau "Nu este în limba mea." Acest Hadis este o dovadă fermă împotriva acestor șoapte.
Să ne dedicăm deci Cărții Lui Allah, fie că suntem sau nu arabi ! Scuzele au fost eliminate, iar Calea cea Dreaptă ne-a fost eliberată pentru a putea păși în îmbrățișarea Cărții Lui Allah fără a da înapoi sau a oferi scuze! Cu siguranță nu vom ezita să căutăm un profesor sau un cerc de studiu pentru Coran odată ce am auzit de ultimele şi, probabil, cele mai mărețe beneficii pentru lecturarea şi contemplarea asupra Coranului Sfant.

Assalamu Alaykum wa Rahmatullahi wa Barakatuhu!