c

Etichete

religie (1)

marți, 31 august 2010

DIN VIAȚA PROFETULUI MUHAMMAD, PARTEA A-V-A

DIN VIAȚA PROFETULUI MUHAMMAD ,PARTEA A-V
-A


Pentru aceasta, Quraishii, împreună cu alte clanuri, au întocmit un memoriu scris pentru punerea în aplicare. Era considerat atât de sfânt încât l-au depus în interiorul Kabbei. Profetul, pacea și binecuvântarea Lui Allaah fie asupra sa, și adepții săi, au fost lăsați în vale timp de trei ani, cu excepția a câteva zile în perioada sezonului de pelerinaj. În această perioadă aspră și dificilă, draga sa soție, Khadeejah (Allah să fie mulțumit de ea) și de asemenea și unchiul său Abu Taalib (care spre tristețea Profetului, a murit fără să îmbrățișeze Islamul) au decedat. După trei ani, sancțiunile aspre luate împotriva sa și a adepților săi au fost ridicate, iar boicotul a fost eliminat în urma mijlocirii unor vechi prieteni și vecini. Dar, în același timp, opoziția față de misiunea sa a crescut. Având în vedere toate aceste dificultăți, succesul Profetului, pacea și binecuvântarea Lui Allaah fie asupra sa, în Mekkah a fost mic.
Odată, Profetul, pacea și binecuvântarea Lui Allaah fie asupra sa, a mers din Mekkah într-un cartier apropiat numit Taa'if, cu intenția de a predica despre islam. Acolo s-a întâlnit cu cei trei conducători și i-a invitat să accepte islamul. Dar toți l-au refuzat și au fost nepoliticoși cu el. I-au încurajat pe băieții din oraș să îl izgonească, să îl scoată afară din cartier. Aceștia l-au batjocorit și l-au lovit cu pietre, rănindu-l. În afara orașului, s-a așezat vătămat în umbra unui zid de grădină și băieții s-au întors în oraș. La lăsarea nopții, pe când stătea drept în rugăciune, o ceată de djinni i-au ascultat recitarile din Quran.

Spune:” Mi-a fost revelat mie că o ceată de djinni au ascultat și apoi au zis: „Noi am auzit un Coran minunat,/ Cre călăuzește către drumul cel drept1 Noi credem în el și nu-i vom face Domnului nostru nici un asociat! (72:1-2)



În timpul pelerinajului anual, un mic grup de oameni din Yathrib, cum era atunci cunoscut, azi Medinah, au ascultat cu atenție predica Profetului, pacea și binecuvântarea Lui Allaah fie asupra sa. În acest oraș se aflau predicatori evrei învățați care obișnuiau să informeze oamenii despre venirea unui alt Profet care va distruge idolatrii și îi va conduce pe credincioși la victorie. Astfel, când acești Yathribiți l-au văzut și l-au auzit pe Profet, pacea și binecuvântarea Lui Allaah fie asupra sa, l-au recunoscut, și nici urmă de îndoială nu a mai rămas în mintea lor.


-VA CONTINUA , INSHAALLAH, DUPĂ ÎNTOARCEREA DIN VACANȚĂ-

DIN VIAȚA PROFETULUI MUHAMMAD-PARTEA A -IV-A

DIN VIAȚA PROFETULUI MUHAMMAD-PARTEA A -IV-A



Fiecare revelație coborâtă de la Allah era un moment extrem de dificil, tensionat, pentru Profet, pacea și binecuvântarea Lui Allah fie asupra sa . Era scuturat de un tremur puternic și transpira intens sub presiunea imensă a Revelațiilor. În primii trei ani de Profeție scopul misiunii sale a fost limitat. El a predicat numai între membrii familiei sale și prietenii cei mai apropiați. Printre primii convertiți la Islam au fost : soția Profetului, Khadeejah, Allah să fie mulțumit de ea, pe atunci în vârstă de cincizeci și cinci de ani; vărul său primar, Ali ibn Abi Taalib, Allah să fie mulțumit de el, în vârstă de nouă ani, sclavul său Zayd, Allah să fie mulțumit de el; vechiul său prieten, Abu Bakr ,Allah să fie mulțumit de el, și alți câțiva, Allah fie mulțumit de ei toți. Oamenii din Makkah începuseră să îl privească ca pe un om ce o luase un pic razna. După alți trei ani, Muhammad , pacea și binecuvântarea Lui Allah fie asupra sa, a primit o altă revelație ce îi poruncea ” ridică-te și îndeamnă”-i pe oameni. De atunci a început să predice în public cu mai mult avânt: ”O, tu cel acoperit! Ridică-te și îndeamnă! Pe Domnul tău preamărește-L! ”(74:1-3)
Imam Muslim și alții au relatat că Profetul, pacea și binecuvântarea Lui Allah fie asupra sa, după întâlnirea sa cu îngerul Jibriil, s-a întors acasă tremurând și în stare de șoc și le-a spus alor săi să îl acopere, și ei l-au acoperit. Atunci Allah Preamăritul a revelat:” O, tu , cel acoperit! ! Ridică-te și îndeamnă! Pe Domnul tău preamărește-L!”(74:1-3)
Într-o zi a urcat pe o colina numită As-Safaa și a strigat: ”Yaa Sabaaha!” o expresie folosită la arabi pentru a-i atenționa despre un pericol iminent sau ca strigăt de ajutor.Oamenii se întrebau ce se întâmplă. Apoi s-au strâns în jurul lui, și el a spus:” Vedeți? Dacă v-aș spune că o armată se apropie din spatele acestui munte, m-ați crede? Ei au spus:” Noi nu știm ca tu să fi mințit înainte.” Atunci el a zis:” Sunt un simplu om ce vă avertizează asupra unei grele pedepse ce se apropie!” Abu Lahab a spus: ”Să pieri! Doar pentru asta ne-a făcut să venim aici? Apoi Abu Lahab a plecat.”
Relatat de Bukhari

Mai târziu predicile sale s-au diversificat, vorbind despre inutilitatea idolilor în fața Puterii și Suveranității Lui Allah, Cel care controlează ziua și noaptea, viața și moartea și aceste predici au început să atragă ostilitatea Quraishilor asupra sa. Ei au început să persecute micul său grup de discipoli convertiți, care erau săraci și umili. Au intenționat chiar să îl și omoare pe Profet, pacea și binecuvântarea Lui Allah fie asupra sa, dar legea qisaas-ului- o viață pentru o viață- le-a interzis să își ducă la capăt planul, timp în care Profetul, pacea și binecuvântarea Lui Allah fie asupra sa, a continuat să îi avertizeze pe oameni. Când tribul Quraish a văzut că Profetul Muhammad, pacea și binecuvântarea Lui Allah fie asupra sa, subminează puterea idolilor lor și să îi îndeamnă pe oameni să se oprească din venerarea acestor idoli, au hotărât să ia măsuri concrete împotriva lui. S-au adunat în casa lui Abu Taalib și l-au chemat de asemenea și pe Profet, pacea și binecuvântarea Lui Allah fie asupra sa . I-au cerut să înceteze să mai predice. Chiar i-au spus că dacă vrea bani îl vor plăti mai mult decât își poate imagina. Și dacă dorește să se căsătorească cu cea mai frumoasă femeie, vor aranja și asta. S-au arătat disponibili să îl accepte chiar și ca rege, cu condiția ca el să renunțe la atacul de orice fel asupra idolilor. I-au spus că dacă nu va renunța la scopul său de distrugere a idolilor va fi vărsare de sânge și ar putea să își piardă viața.
La auzul acestora, Profetul, pacea și binecuvântarea fie asupra lui, a răspuns: „O, unchiule! Nu o să mă opresc din misiunea mea până ce Allah nu îmi va cere să o fac. Nu o să renunț nici dacă va trebui să mor în numele acestei misiuni.”
În primii patru ani convertiții erau puțini la număr. Ei erau dintre cei mai umili și mai slabi oameni ai societății și nu erau capabili să se apere împotriva opoziției puternice a Quraishilor. Astfel Profetul, pacea și binecuvântarea fie asupra lui, i-a sfătuit să migreze în Abyssinia. În ciuda asupririlor și umilințelor, numărul musulmanilor convertiți creștea treptat. Oamenii Quraishilor erau profund alarmați cu privire la religia lor, statutul lor ca și păzitori ai Kabei și faptul că afacerile lor vor fi , de asemenea, afectate.
Quraishii au trimis oameni care să stea pe drumurile de la intrarea în Makkah și să îi anunțe în avans pe pelerinii care soseau, despre un nebun pe nume Muhammad, care predica împotriva idolilor lor. Au ajuns la exasperare când unul dintre cei mai puternici oameni și lideri ai lor, Umar (Allah să fie mulțumit de el!), a acceptat islamul. Aceasta ia împins să ia decizia de a taia orice legatura dintre Profet și discipolii săi cu orasul și civilizația.Au interzis orice discuție cu ei, orice interacțiune, orice tip de socializare sau afacere.Credincioșii au fost ostracizați într-o vale în apropiere de Makkah.