c

Etichete

religie (1)

vineri, 6 august 2010

DIN VIATA PROFETULUI MUHAMMAD-PARTEA A-III-A

DIN VIAȚA PROFETULUI MUHAMMAD, PARTEA A-III-A


Inițial, pentru un om atât de modest și onest, tăcut și singuratic, să fie ales dintre toți oamenii să înfrunte o lume întreagă, era înspăimântător și îngrijorător. Dar în final a acceptat cu încredere deplină, dedicare și supunere, sarcina care i-a fost impusă, pentru justificarea celui mai demn de mândrie titlu al său: rob al Lui Allah.
Fiecare revelație coborâtă de la Allah era un moment extrem de dificil, tensionat, pentru Profet, pacea și binecuvântarea Lui Allah fie asupra sa . Era scuturat de un tremur puternic și transpira intens sub presiunea imensă a Revelațiilor. În primii trei ani de Profeție scopul misiunii sale a fost limitat. El a predicat numai între membrii familiei sale și prietenii cei mai apropiați. Printre primii convertiți la Islam au fost : soția Profetului, Khadeejah,Allah să fie mulțumit de ea, pe atunci în vârstă de cincizeci și cinci de ani; vărul său primar, Ali ibn Abi Taalib, Allah să fie mulțumit de el, în vârstă de nouă ani, sclavul său Zayd, Allah să fie mulțumit de el; vechiul său prieten, Abu Bakr ,Allah să fie mulțumit de el, și alți câțiva, Allah fie mulțumit de ei toți. Oamenii din Makkah începuseră să îl privească ca pe un om ce o luase un pic razna. După alți trei ani, Muhammad , pacea și binecuvântarea Lui Allah fie asupra sa, a primit o altă revelație ce îi poruncea ” ridică-te și îndeamnă”-i pe oameni. De atunci a început să predice în public cu mai mult avânt: ”O, tu cel acoperit! Ridică-te și îndeamnă! Pe Domnul tău preamărește-L! ”(74:1-3)
Imam Muslim și alții au relatat că Profetul, pacea și binecuvântarea Lui Allah fie asupra sa, după întâlnirea sa cu îngerul Jibriil, s-a întors acasă tremurând și în stare de șoc și le-a spus alor săi să îl acopere, și ei l-au acoperit. Atunci Allah Preamăritul a revelat:” O, tu , cel acoperit! ! Ridică-te și îndeamnă! Pe Domnul tău preamărește-L!”(74:1-3)
Într-o zi a urcat pe o colina numită As-Safaa și a strigat: ”Yaa Sabaaha!” o expresie folosită la arabi pentru a-i atenționa despre un pericol iminent sau ca strigăt de ajutor.Oamenii se întrebau ce se întâmplă. Apoi s-au strâns în jurul lui, și el a spus:” Vedeți? Dacă v-aș spune că o armată se apropie din spatele acestui munte, m-ați crede? Ei au spus:” Noi nu știm ca tu să fi mințit înainte.” Atunci el a zis:” Sunt un simplu om ce vă atenționează asupra unei grele pedepse ce se apropie!” Abu Lahab a spus: ”Să pieri! Doar pentru asta ne-a făcut să venim aici? Apoi Abu Lahab a plecat.”
Relatat de Bukhari