c

Etichete

religie (1)

marți, 31 august 2010

DIN VIAȚA PROFETULUI MUHAMMAD, PARTEA A-V-A

DIN VIAȚA PROFETULUI MUHAMMAD ,PARTEA A-V
-A


Pentru aceasta, Quraishii, împreună cu alte clanuri, au întocmit un memoriu scris pentru punerea în aplicare. Era considerat atât de sfânt încât l-au depus în interiorul Kabbei. Profetul, pacea și binecuvântarea Lui Allaah fie asupra sa, și adepții săi, au fost lăsați în vale timp de trei ani, cu excepția a câteva zile în perioada sezonului de pelerinaj. În această perioadă aspră și dificilă, draga sa soție, Khadeejah (Allah să fie mulțumit de ea) și de asemenea și unchiul său Abu Taalib (care spre tristețea Profetului, a murit fără să îmbrățișeze Islamul) au decedat. După trei ani, sancțiunile aspre luate împotriva sa și a adepților săi au fost ridicate, iar boicotul a fost eliminat în urma mijlocirii unor vechi prieteni și vecini. Dar, în același timp, opoziția față de misiunea sa a crescut. Având în vedere toate aceste dificultăți, succesul Profetului, pacea și binecuvântarea Lui Allaah fie asupra sa, în Mekkah a fost mic.
Odată, Profetul, pacea și binecuvântarea Lui Allaah fie asupra sa, a mers din Mekkah într-un cartier apropiat numit Taa'if, cu intenția de a predica despre islam. Acolo s-a întâlnit cu cei trei conducători și i-a invitat să accepte islamul. Dar toți l-au refuzat și au fost nepoliticoși cu el. I-au încurajat pe băieții din oraș să îl izgonească, să îl scoată afară din cartier. Aceștia l-au batjocorit și l-au lovit cu pietre, rănindu-l. În afara orașului, s-a așezat vătămat în umbra unui zid de grădină și băieții s-au întors în oraș. La lăsarea nopții, pe când stătea drept în rugăciune, o ceată de djinni i-au ascultat recitarile din Quran.

Spune:” Mi-a fost revelat mie că o ceată de djinni au ascultat și apoi au zis: „Noi am auzit un Coran minunat,/ Cre călăuzește către drumul cel drept1 Noi credem în el și nu-i vom face Domnului nostru nici un asociat! (72:1-2)



În timpul pelerinajului anual, un mic grup de oameni din Yathrib, cum era atunci cunoscut, azi Medinah, au ascultat cu atenție predica Profetului, pacea și binecuvântarea Lui Allaah fie asupra sa. În acest oraș se aflau predicatori evrei învățați care obișnuiau să informeze oamenii despre venirea unui alt Profet care va distruge idolatrii și îi va conduce pe credincioși la victorie. Astfel, când acești Yathribiți l-au văzut și l-au auzit pe Profet, pacea și binecuvântarea Lui Allaah fie asupra sa, l-au recunoscut, și nici urmă de îndoială nu a mai rămas în mintea lor.


-VA CONTINUA , INSHAALLAH, DUPĂ ÎNTOARCEREA DIN VACANȚĂ-