c

Etichete

religie (1)

miercuri, 2 iunie 2010

RECUNOAȘTEREA LUI ALLAAH

V.RECUNOAȘTEREA LUI ALLAH


Întrebarea care se ridică aici este cum ne putem aștepta ca toți oamenii să creadă în Allah, date fiind diversele lor medii de proveniență, societăți și culturi?Pentru ca oamenii să fie responsabili în actele de adorare față de Allah ei trebuie să aibă acces la cunoașterea Lui Allah. Revelația finală ne învață că toți oamenii au identificarea Lui Allah imprimată în sufletele lor, este o parte din firea lor cu care au fost creați (fitra).

”Și când Domnul tău a scos urmași din fiii lui Adam, din coastele lor și le-a cerut să mărturisească ei înșiși, [zicându-le]: ”Nu sunt Eu Domnul vostru?”, au răspuns ei: ”Ba da, facem mărturie!”, pentru ca voi să nu spuneți în Ziua Învierii: Noi nu am fost fără grijă de aceasta!”/ Sau să nu spuneți ”Părinții noștri au fost politeiști mai înainte, iar noi suntem urmași după ei. Vrei Tu să ne pierzi pentru ceea ce au făcut mincinoșii?”(7:172,173)

Apoi Allah explică de ce El i-a pus pe oameni să mărturisească că El este Creatorul , Unicul Dumnezeu adevărat , demn de venerat. El ne transmite : ”Aceasta este în cazul în care vei spune la Ziua Judecății”, într-adevăr, noi nu știam toate acestea...să nu se spună că: Nu știam că Tu Allah ești Dumnezeul nostru, nimeni nu ne-a spus că trebuie să te venerăm pe Tine Singur.”

Allah a explicat aceasta în cazul în care vei spune : ”Cu siguranță strămoșii noștri sunt cei care i-au făcut parteneri Lui Allah, iar noi suntem urmașii lor, ne vei distruge pe noi pentru ceea ce ei au mințit?”
Într-adevăr , fiecare copil se naște cu credința în Allah, iar înclinațiile se numesc Fitrah în limba arabă.

Dacă un copil este lăsat singur, el îl va venera pe Allah în felul lui, dar toți copiii sunt afectați de ceea ce văd, de ceea ce îi înconjoară.
Profetul Muhammad, pacea și binecuvântarea Lui Allah fie asupra sa, relatează că Allah Preaînaltul a spus: ”I-am creat pe servitorii Mei în religia cea dreaptă, dar diavolii îi fac pe ei să meargă greșit.”

Profetul Muhammad, pacea și binecuvântarea Lui Allah fie asupra sa , de asemenea a spus: ”Fiecare copil este născut cu fitrah, apoi părinții lor îi fac evrei, creștini, zoroastrieni-la fel cum un animal dă naștere unei progenituri normale. Ați văzut vreunul să se fi născut mutilat?” (Bukhaari și Muslim)

Dacă oamenii sunt cinstiți cu ei înșiși, vor respinge dumnezeii cei falși și îl vor căuta pe Allah și calea care a fost făcută ușoară pentru ei, dar dacă ei vor continua să-l respingă pe Allah, și continuă să venereze Creația Lui Allah, va fi mult mai dificil pentru ei să găsească scăpare.
Profeții au fost trimiși cum am menționat mai devreme, fiecărei națiuni și trib, să sprijine natura umană care crede într-un Singur Dumnezeu. Oamenii sunt născuți cu această înclinație, să-l adore pe El și să întărească adevărul divin în ziua când păcatele se vor descoperi decătre Allah. Deși în cele mai multe dintre cazuri învățăturile profeților au fost deformate, pe alocuri rămânând câteva puncte adevărate și greșite. De exemplu cele zece porunci din Torah, confirmate de Evanghelie și existența unei pedepse împotriva crimei, adulterului și furtului. Prin urmare fiecare suflet va fi socotit pentru credința sa în Allah, pentru acceptarea sau nu a Islamului, pentru supunerea față de voința Lui Allah.

Ne rugăm Lui Allah Preaînaltul să ne țină pe calea cea dreaptă, să ne călăuzească. El este cu siguranță Cel Iertător. Toată lauda și slava se cuvine Lui, Stăpânul Lumilor, și pacea și binecuvântarea Lui Allah fie asupra profetului Muhammad, asupra familiei lui, a companionilor și a celor care i-au urmat.