c

Etichete

religie (1)

miercuri, 2 iunie 2010

UNIVERSALITATEA ISLAMULUI

IV.UNIVERSALITATEA ISLAMULUI

Cum consecința falsei religii este atât de gravă, adevărata religie a Lui Allah trebuie să fie înțeleasă la nivel universal și accesibilă, nu delimitată pentru cineva anume, loc sau timp. Nu trebuie să existe condiții pentru ca un credincios să obțină Paradisul, cum este, de exemplu, la creștini, care cred într-un salvator, într-un mântuitor, etc. Pe când principiul de bază al Islamului este în definiția lui-Singurul salvator este Dumnezeu-unde găsim rădăcinile universalității islamului. Oricine crede că Allah este unul și este diferit de creațiile Sale, și se supune Lui Allah, el devine musulman în trup, suflet și este eligibil pentru Paradis. Oricine, oricând, din cea mai îndepărtată regiune a lumii poate deveni musulman, un discipol al religiei Lui Dumnezeu, Islam, numai respingând venerarea creațiilor Lui Allah și întorcându-se la Allah Unicul. Este de reținut faptul că identificarea în supunerea la Allah îl solicită pe acela care alege dintre bine și rău, iar această alegere implică responsabilități. Omul va fi responsabil de alegerea sa și în același timp el trebuie să încerce până la capătul puterilor să facă bine și să evite răul. Cel mai bun lucru este să-L adorăm pe Allah singur, iar cel mai rău lucru este să adorăm creațiile Lui Allah în locul Său.
De fapt acest lucru este exprimat în Sfântul Coran:

”Cei care au crezut în [Islam], precum și aceia dintre cei care s-au iudaizat, dintre creștinii și sabeeni care au crezut în Allah și în Ziua de Apoi și au făcut bine, vor avea răsplata lor de la Domnul lor. Ei nu au a se teme și nici nu se vor mâhni.” (2:62)

”Iar cei care-i iau drept aliați pe Allah, pe Trimisul Lui și pe cei care cred [vor izbândi, căci aceasta este] tabăra Lui Allah care va fi biruitoare!„ (5:56)