c

Etichete

religie (1)

miercuri, 2 iunie 2010

ADEVĂRATA RELIGIE

I. ADEVĂRATA RELIGIE



Abu Ameenah



Bilal Philips



Islamul

Primul lucru care ar trebui știut și înțeles în mod clar despre Islam este semnificația denumirii acestei religii. Islamul nu este denumit după o persoană, cum este în cazul creștinismului, care și-a primit denumirea după Isus Christos, sau în cazul budismului, după Gotama Buddha, confucianismului, după Confucius, sau în situația marxismului, după Karl Marx. Nu și-a primit numele nici potrivit denumiriivreunui trib, cum a fost în cazul iudaismului care a fost numit după tribul Judah, sau al hinduismului, numit după Hindus. Islamul este adevărata religie a Lui Allah și ca atare numele său reprezintă principiul de bază al religiei divine; supunerea totală a voinței față de singura divinitate demnă de venerare. Deci nu avem de a face cu o nouă religie adusă de Profetul Muhammad, pacea și binecuvântarea Lui Allah fie asupra lui, în Arabia secolului al VII-lea, ci pur și simplu cu singura religie adevărată provenind de la Allah și exprimată în forma sa finală.





Islamul este religia care i-a fost dată lui Adam,pacea asupra lui, primul om , și totodată primul Profet al Lui Allah. De asemenea, islamul este religia tuturor Profeților trimiși de Allah umanității. Numele religiei cerești Islam nu a fost decis la ani de zile după apariția acesteia, de către alte generații de oameni. A fost ales de Allah Însuși și acest lucru a fost menționat în mod clar în ultima revelație coborâtă umanității. În cartea finală a revelației divine, Coranul, Allah spune :

"În ziua aceasta am desăvârșit religia voastră și am împlinit harul Meu asupra voastră și am încuviințat Islamul ca religie pentru voi!" (Traducerea sensurilor Coranului , 5:3)








"Acela care dorește o altă religie decât Islamul, nu-i va fi acceptată, și el se va afla în Lumea de Apoi printre cei pierduți." (Traducerea sensurilor Coranului, 3:85)









"Avraam nu a fost nici iudeu, nici creștin. El a fost credincios adevărat și întru totul supus Lui Allah (musulman), și nu a fost dintre cei care-I fac semeni."(Traducerea sensurilor Coranului, 3:67)









Nicăieri în Biblie nu veți găsi că Allah spune poporului profetului Moise( pacea și binecuvântarea Lui Allah fie asupra lui), sau descendenților săi că religia lor este iudaismul sau creștinilor că religia lor este creștinismul. De fapt, Christos nu a fost numele său, și nici Isus. Numele Christos provine din cuvântul grecesc "Christos" care înseamnă " cel uns". Adică Christos este o traducere în limba greacă a denumirii evreiești "Messiah". Pe de altă parte, numele Isus reprezintă o formă latinizată a numelui evreiesc Esau. Pentru a păstra tonul, voi continua să fac referire la profetul Esau, pacea și binecuvântare Lui Allah fie asupra lui, cu numele de Isus. În ceea ce privește religia sa, era reprezentată de ceea ce a cerut adepților săi să facă. Ca și profeții de dinaintea sa, le-a cerut oamenilor să se supună voinței Lui Allah (aspect ce face parte din Islam) și i-a avertizat să stea departe de zeitățile false plăsmuite de imaginația umană. Potrivit Noului Testament, el i-a învățat pe cei care l-au urmat să se roage astfel: "Facă-se voia Ta, precum în cer , așa și pe pământ

."